De Pomsky

50% husky

De husky heeft een exotische, wolf-achtig uiterlijk. zij hebben een dikke vacht die in vele kleuren en markeringen voorkomt. Blauwe of meer kleurige ogen.

Een opvallend gezichtsmasker draagt bij aan de aantrekkingskracht van dit ras. Men word opslag verliefd op de mooie verschijning van een husky.

Husky’s hebben een prachtige persoonlijkheid en liefde voor andere honden. De husky is dan ook een echt roedel dier. Zij zijn intelligent en onafhankelijk. Ze zijn aanhankelijk met iedereen, maar hoeven je niet voortdurend lastig te vallen om aandacht. Ze zijn niet bekend als agressief en doen het over het algemeen goed in huizen met meerdere honden en/of kinderen. Maar de husky heeft wel voldoende ruimte en beweging nodig waardoor zij niet geschikt zijn voor mensen met een appartement.

Husky’s hebben een levenslust die niet wordt geëvenaard door andere rassen. Ze zijn zeer intelligent en kunnen getraind worden. Een husky weegt gemiddeld tussen de 16 en 27 kilogram.

Het leervermogen is enorm het is een zeer intelligent hondenras. Hun schoonheid drijft mensen vaak ertoe om ze te kopen. Terwijl ze graag huilen, blaffen Siberische husky’s zelden en waarschuwen ze niet als iemand op je terrein komt.

Siberische husky’s zijn geen ras voor de nieuwe of verlegen eigenaar. Ze hebben een sterke eigenaar nodig die thuis een alfapositie in stand houdt. Ze hebben gehoorzaamheidstraining nodig vanaf jonge leeftijd en kunnen een moeilijk en eigenwijs ras zijn om te trainen.

50% pomeriaan

De pomeranian heeft veel vergelijkingen met de husky. Dit is ook een poolhond. Het is een heel actieve hond die speels en nieuwsgierig zijn omgeving onderzoekt.

De Pomeranian vereist korte wandelingen en speelt graag met de familie of met andere huisdieren. Ze zijn uitstekend geschikt voor een appartement en woningen met kleine tuinen.

Dominant: baas of hond?

De Pomeranian is zelfverzekerd.  Het is zeer moeilijk de gewoonte bij de hond te veranderen als hij/zij slecht is opgevoed. Ondanks zijn kleine gestalte, zal hij zonder aarzelen zijn territorium fanatiek verdedigen door hun grote beschermingsdrang.

Trouwe hond

De pomeranian blijft altijd trouw aan zijn baasje en geeft onvoorwaardelijke liefde. Een pomeranian weegt gemiddeld tussen de 2 en 3,5 kilogram. De pomeranian is een fijne hond voor gezinnen met kinderen en voor oudere mensen. Hij/zij geniet van aandacht en ligt graag bij je.

 Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien. Zij bewaken graag hun terrein.

De lange dubbele vacht van de Pomeranian moet eenmaal per week geborsteld worden. Teveel borstelen kan de vacht beschadigen. Echter de vacht kan gaan klitten en dit zal goed moeten worden bijgehouden.

De Pomeranian is een echte huishond.

Wat kan je van een pomsky verwachten?

Een pomsky is dus een kruising van een husky en een pomeranian. Daardoor is het moeilijk te zeggen welke karakter eigenschappen een pomsky ontwikkelt. Wel kan ik vertellen dat het een mini husky is. De pomsky heeft genen van zijn vader en van zijn moeder. Sommige Pomsky’s blaffen en sommige hoor je niet of huilen net als een husky. De pomsky is energiek maar niet zo druk als de husky en heeft minder lange wandelingen nodig. Pomsky’s zijn slim en leergierig, en willen graag aandacht. Het is een fijne huishond en je kan er fijn mee gaan wandelen. Ze zijn speels en kunnen net als de pomeranian af en toe een beetje de clown uithangen. Wel zul je bij de pomsky consequent moeten zijn met de opvoeding.

 Je kan er wel zeker van zijn dat het een zeer intelligente en sociale hond is, die snel een band vormt met zijn familie. Ook heeft hij zijn dagelijkse beweging nodig (elke dag zeker eens gaan wandelen met je viervoeter). Kortom het is een ideale gezinshond, waarvan je veel liefde, speelsheid en genot van zal hebben. Zijn schattige uiterlijk maakt het ook moeilijk om aan zijn charmes te ontsnappen!

Gemiddelde grootte

Als je er eentje gaat aankopen, hou dan rekening met bovenstaande informatie. Een goede fokker kent zijn dieren, wij kunnen u dus altijd helpen bij het maken van een keuze. Zorg er ook voor dat u goed voor deze hond kan zorgen en u hem genoeg liefde kan geven. Weet bovendien ook dat deze hond zal groeien, hoe groot hij precies wordt, hangt nog altijd van verschillende factoren af. Maar de gemiddelde grootte is ongeveer tussen de 35 en 40 cm met een gewicht dat erg variabel is. 

Bekijk de puppy's